EN LA DEFENSA D'UNA SANITAT PÚBLICA SOCIALMENT EFICIENT

divendres, 30 de setembre del 2011

Accedir a l’avortament a la sanitat pública segueix sent “una carrera d’obstacles“ malgrat la Llei (dia anual pels drets reproductius i sexuals de les dones)

...."l'avortament no és una prestació sanitària normalitzada, sinó una carrera d'obstacles i, com més dificultats tenen les dones per avortar i accedir al circuit públic amb garanties, més desigualtat es crea" . L'objecció de consciència del personal sanitari davant la demanda d'avortaments a la sanitat pública segueix sent un d'aquests obstacles. ..... tant la Llei com el Comitè de Bioètica de Catalunya estableixen un protocol segons el qual "només pot objectar el personal directament afectat en la intervenció i ho ha de manifestar abans. En el cas de l'avortament farmacològic, només podran objectar els que prescriuen el medicament, no qui atén la dona d'entrada". 
http://www.laindependent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1311%3Aaccedir-a-lavortament-a-la-sanitat-publica-segueix-sent-una-carrera-dobstacles-malgrat-la-llei&catid=153%3Adrets-de-les-dones&Itemid=220&lang=ca