EN LA DEFENSA D'UNA SANITAT PÚBLICA SOCIALMENT EFICIENT

divendres, 30 de novembre del 2012

L'ajuntament de l'Escala no enten "com una empresa privada ha tingut més puntuació que una empresa dedicada des de sempre a la salut"

“Tots els grups municipals de l'Ajuntament de l'Escala han votat a favor de fer saber al president .. , Artur Mas, i al conseller .., Boi Ruiz, la seva repulsa a la privatització de l'ABS del municipi després que el Servei Català de la Salut n'hagi adjudicat la gestió a un grup privat que es dedica als serveis generals tot i que la Fundació Salut Empordà -gestora de l'Hospital de Figueres-, també s'havia presentant al concurs públic…”
    Des de l’Associació Catalana per la Defensa de la Sanitat Pública creiem que aquest pas ens allunya del Servei Nacional de Salut, fonamental per a la gestió dels problemes de Salut del nostre poble.
    Des d’el punt de vista econòmic creiem que també ens allunya encara més de una racionalització de les despeses del Servei Català de la Salut. No s’ha demostrat enlloc que la gestió privada sigui més eficient. Si que en canvi, tenim a ma les regulacions a les que està sotmesa l’administració pública sempre més transparents en la fiscalització dels comptes que l’administració privada.
    La cessió de la responsabilitat de la gestió a empreses privades podria interpretar-se com manca de capacitat "tècnica" per part dels gestors públics. D’altra banda però sembla que és el volum de diners amb possibles beneficis i la “seguretat” en els pagaments el que mou pressions per a que els responsables de la gestió pública l’abandonin en altres mans.. http://www.lavanguardia.com/local/girona/20121129/54356802840/l-ajuntament-de-l-escala-rebutja-la-privatitzacio-de-la-gestio-de-l-area-basica-de-salut-del-municip.html