EN LA DEFENSA D'UNA SANITAT PÚBLICA SOCIALMENT EFICIENT

dimarts, 27 de novembre del 2012

Un de cada 2 medicaments és inútil

Es tracta d'un llibre de informació segons diuen els autors publicat a França per  Philippe Even et Bernard Debré que s'a esgotat ràpidament. Per exemple sobre les estatines diu  ..."avalés par 3 à 5 millions de Français", qui coûtent "à la France 2 milliards d'euros par an" et qu'il juge "complètement inutiles"..
ttp://www.laprovence.com/article/a-la-une/un-medicament-sur-deux-inutile-des-milliards-pour-la-secu-selon-un-livre

2 comentaris:

acdsp ha dit...

3 mesos després de la publicació d'aquest llibre s'escolten veus que demanen mesures. Una d'elles l'institut per la protecció de la Salut Natural ha tirat endavant una "petició pública. Aquest institut es va crear l'any 2011 contra la implementació de una directiva europea a l'abril del 2011 que redueix la llibertat de comercialització de les plantes naturals http://ipsn.eu/qui-sommes-nous/

acdsp ha dit...

Segons el prof Even, la industria és com un “pop” infiltrat en totes les instancies de decisió nacionals i internacionals, governs, administracions, associacions mèdiques cinetífiques i mitjans de comunicació.
El passat mes de maig l’Assemblea Mundial de la Salud de Ginebra va adoptar una resolució (26 05 2012), que és la primera resposta als sìmptomes de crisi del model de investigació basat en patents.
Una convenció mundial de caràcter obligatòri negociada a la OMS podria permetre assegurar un finançament sostenible de la investigació. El principal objectiu seria la creació de un fons públic comú i transparen per la financiacióde la I+D de productes farmacèutics. Es tracta de buscar un model de I+D més proper als interessos dels pacients que el model actual (German Velàsquez, Le Monde diplomatique Novembre 2012)