EN LA DEFENSA D'UNA SANITAT PÚBLICA SOCIALMENT EFICIENT

dimarts, 1 de gener de 2013

Som l'estat amb més despesa sanitaria privada de la UE15. Tan mateix les retallades són per alguns l'exemple a seguir

.... en 2008, el 71,6% (de todo el gasto sanitario español) era público y el 28,4% era privado (el público era el porcentaje más bajo, y el privado el más elevado de la UE-15) .....  Catalunya la región de la UE-15 que ha sido más dura, motivo de orgullo de la opción gobernante de la Generalitat, según ... Oriol Pujol “En el sur de Europa no hay ninguna institución pública que actúe como lo estamos haciendo en Cataluña. Lo que estamos haciendo desde Cataluña es actuar de faro para todo el sur del Mediterráneo, porque no hay nadie del sur de Europa, ni Grecia, ni Portugal, ni tan siquiera en España, que se esté comportando con el coraje de CiU”. (El País, 09.11.11). Una situación un tanto semejante se está produciendo en la comunidad de Madrid. ... http://www.vnavarro.org/?p=8276
(A la imatge el punt de partida de la distribució del pressupost de la Generalitat a l'any 2011. El pressupost dedicat a compra de serveis en vermell, va recollir un augment del 12% del total pressupostat. Al mateix temps els serveis totalment públics, ICS, recollien una disminució de 1,6 % del total)

1 comentari:

Publicacions ACDSP ha dit...

Aquests aprop de 5000 millions (en vermell) de despesa de diners públics en compra de serves(concrts, subcontractacions etc) no ha estat sotmésa a control públic com demostren els escandals destapats per la revista Cafè amb Llet i denunciats tambè per altres com CATAC. Poc a poc els governs successius van desenvolupar una legislació que sota el pas d'aquestes activitats al dret privat ho permetia. Si això no és privatització!