EN LA DEFENSA D'UNA SANITAT PÚBLICA SOCIALMENT EFICIENT

diumenge, 21 de juliol del 2013

Una mesura racional, la supressió dels anticonceptius de 3ª generació

Surt una noticia a la premsa espanyola:Els anticonceptius de tercera generació (A3G) no estaran subvencionats per la seguritat social. Per ser massa cars. Aquest és l' argument. La"Societat científica espanyola?" surt en defensa dels A3G dient que tornem als anys 80.
A França, ... fa quasi un any que estan a la grenya en aquest teme. La Societat Científica ben informada diu que els A3G no representen cap avantage sobre els de segona generació i que fins i tot  presenten més episodis tromboembòlics. Citen infinitat de bibliografia científica. Pero una sèrie de ginecòlegs pagats per l'indústria famacéutica s'en han encarregat de publicitar-los com a millors.   Tota la polémica apareix a Le Monde amb noms i cognoms. Aqui aquesta polèmica no existeix. Per una vegada que les retellades són racionals no ho saben vendre amb arguments científics i queden com una retallada més, instigats per metges mal informats.  http://ves.cat/hih2

1 comentari:

AVI ha dit...

En el llibre de Jaun Gervas y Mercedez Perez Fernandez SANO y SALVO de intervenciones medicas innecesarias, ja comenta de forma sabia aquest tema. SI no recordo malament, inclus parlent d'una 4t generació (!?)