EN LA DEFENSA D'UNA SANITAT PÚBLICA SOCIALMENT EFICIENT

dimecres, 20 de febrer del 2019

La patronal privada és la que gestiona contractes i salaris dels metges de la sanitat pública concertada


El Sindicat de Metges de Catalunya acaba de desconvocar la vaga dels metges que tenen al seu càrrec l’atenció sanitària pública concertada que estava anunciada per aquesta setmana. No és un sector petit de la sanitat pública;  són 23% dels equips de primària  i 58 centres hospitalaris del SISCAT. En xifres globals un 62,3% de la despesa en provisió de serveis sanitaris del CatSalut

Sembla ser que les negociacions amb l’ICS a la finalització de la vaga de l’Atenció Primària del passat mes de novembre no van afectar directament a aquest sector de metges de la sanitat pública, ja que es tracta d’empreses no gestionades administrativament (“no ICS”) i que treballen mitjançant convenis i concerts amb el CatSalut. La seva patronal esta representada segons la nota del Sindicat de Metges per tres entitats: la Unió (UCH), el Consorci (CSSC) i la Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES).

Aquestes tres entitats privades són les que discuteixen amb els representants dels treballadors els seus salaris i les seves obligacions contractuals. Des d’aquest punt de vista es tracta d’una privatització de la gestió de recursos humans d’un servei públic
 
No trobaríem estrany si els treballadors de la Volkswagen negociessin els seus salaris amb el Departament d’Industria i de Treball de la Generalitat?

Ens hem acostumat a acceptar complexitats que amaguen situacions d’externalització i pèrdua de control dels recursos públics.

1 comentari:

Hic et hunc ha dit...

Es un tema que em preocupa i trobo a faltar a Marea Blanca a on hi ha sindicats que negocien amb aquestes patronals i ho defensen. Una sola sanitat pública 100%, de titularitat i gestió públiques.Anar a un sol conveni EBEP?